Zelfzorgadvies

Verkoudheid, hoest, darmproblemen... we hebben allemaal wel eens last van kleine kwaaltjes waarmee we niet meteen naar de huisarts gaan. U kunt er vaak zelf iets tegen doen. Uw apotheek wil u graag met raad en daad bijstaan. Wij kunnen u helpen met het maken van de beste keuze voor de medicatie die u wilt nemen.

Op deze website vindt u een beschrijving van veel voorkomende klachten met een advies. Bij elke klacht geven we aan welke producten voor u het meest geschikt zijn of in welke gevallen u beter naar de huisarts kunt gaan. Wilt u meer informatie of krijgt u liever persoonlijk advies, kom dan gerust langs in de apotheek. We helpen u graag met uw vragen. U neemt chronische medicatie? In de apotheek kunnen we voor u nakijken of u een zelfzorgproduct veilig samen kunt gebruiken met uw andere geneesmiddelen. We hebben in onze computer een overzicht van alle receptmedicijnen die u gebruikt. Op uw verzoek kan de apotheek ook medicijnen die u zonder recept koopt in de computer zetten en controleren of er geen ongewenste wisselwerkingen optreden.

Als u ooit een allergische reactie hebt gehad raden we u aan dit te melden bij de apotheek en bij de dokter. Wij kunnen die informatie in onze computer zetten. Als u een zelfzorgproduct bij ons haalt kijken wij voor u na of u het middel mag gebruiken. Heeft u diabetes (suikerziekte), hoge bloeddruk of bent u zwanger? Wij hebben alle kennis in huis om u een betrouwbaar advies te geven.

Een geneesmiddel onjuist gebruiken kan grote gevolgen hebben. We leggen u uit hoe u het medicijn moet gebruiken. Verder zit bij elke verpakking een bijsluiter met informatie. Toch kan het zijn dat u iets nog niet helemaal begrijpt of dat u na het lezen van de bijsluiter met vragen blijft zitten. In dat geval kunt u altijd contact opnemen met ons.

De Verenigde Apotheken Limburg heeft apotheken die gevestigd zijn overal in Limburg. U vindt er altijd wel een in uw buurt.