Medicijngesprek met apotheker

U kunt bij uw apotheker terecht voor een medicijngesprek. Wanneer u vragen heeft of gewoon meer wilt weten over uw geneesmiddelen. De apotheker bespreekt dan samen met u de medicijnen, bijwerkingen, wisselwerkingen, problemen met gebruik en eventuele zorgen omtrent het medicijngebruik. De apotheker heeft ook maandelijks een overlegmoment met uw arts, zodat eventuele vragen daar besproken kunnen worden.  U kunt voor een medicijngesprek een afspraak maken: 046-4371421. Uw apotheker kan, desgewenst, bij u op huisbezoek komen.

Privacy

Wij hebben een spreekkamer. Vraag ernaar! De spreekkamer is beschikbaar voor privacygevoelige gesprekken. Vraagt u aan anderen om u medicatie(gegevens) op te halen? Dan hebben wij een schriftelijke verklaring van u nodig. Als u die inlevert in de apotheek, bewaren wij dat in uw dossier.

Herhaalservice

Indien u gedurende langere tijd één of meerdere medicijnen gebruikt, hebben wij speciaal voor u een gratis herhaalservice: wij zorgen er voor dat uw medicijnen op een vooraf afgesproken tijdstip klaar staan. U hoeft dan geen herhaalrecept bij uw huisarts aan te vragen. Niet alle medicijnen mogen herhaald worden door de apotheek. Wij overleggen steeds met uw arts wat we mogen herhalen.  Indien u hier interesse in heeft, kunt u dit in de apotheek  aangeven. Vraag naar het inschrijfformulier aan de balie.

In een gesprek stemmen we de leveringen af op uw situatie. Samen nemen we uw medicijngebruik door en spreken we af hoe we u informeren als uw medicijnen klaarliggen. Tevens spreken we af wanneer we beginnen met automatisch leveren. De voordelen:

 • Gratis en eenvoudig aanmelden
 • Wij zorgen dat de herhaalrecepten worden aangevraagd bij uw huisarts
 • Altijd voldoende medicijnen in huis

De controles bij uw arts zijn erg belangrijk. Hiervoor moet u zelf een afspraak maken bij de dokter.

Bezorging

Indien u om gezondheidsredenen niet in staat bent om naar de apotheek te komen, kunnen wij de medicijnen aan huis brengen. U moet dan wel thuis zijn om de medicatie in ontvangst te nemen. Wilt u dat uw medicijnen worden bezorgd? Bel naar de apotheek. Ons telefoonnummer is 046-4371421. Hou er rekening mee dat herhaalrecepten altijd pas een dag later worden bezorgd. Vraag op tijd uw recepten aan.

Medicijnzakjes

Indien u veel medicijnen op verschillende tijdstippen per dag moet innemen kan dit soms problemen met zich meebrengen. Het wordt al snel onoverzichtelijk wat u wanneer moet innemen, zeker wanneer er bepaalde voorwaarden zijn aan de inname van geneesmiddelen. De apotheek heeft hiervoor een oplossing: "'zakjes”. De medicijnen worden volledig geautomatiseerd in kant en klare zakjes per dag en per tijdstip van inname verpakt. Wij kunnen de zakjes desgewenst ook bij u thuis bezorgen. De voordelen van deze zakjes zijn:

 • Eenvoudig in gebruik.
 • Op ieder moment van de dag is duidelijk welke medicijnen u moet innemen.
 • De kans op vergissing (bijv. 2 x hetzelfde medicijn innemen) is uitgesloten
 • U hoeft geen herhaalrecepten meer aan te vragen. 
 • Er is steeds overleg tussen uw arts en de apotheker.
 • Door een juiste inname werken uw medicijnen beter.
 • Geen verspilling van medicijnen; u heeft namelijk nooit meer medicijnen dan voor 2 weken
 • Gemakkelijk mee te nemen als u weggaat

Inleveren oude medicijnen

U mag uw medicijnen die u niet meer gebruikt, inleveren in de apotheek. Wij dragen zorg voor de inzameling en verwerking van dit medicijnafval. De kartonnen verpakking, bijsluiters, of lege verpakkingen, gooit u thuis weg. In de apotheek mag u de medicijnen in strip en flesjes waar nog geneesmiddel in zit, inleveren. Spuiten en naalden doet u thuis in een naaldencontainer. De goed afgesloten naaldencontainer mag u in de apotheek inleveren.

Zwanger?

Als u zwanger bent, is het verstandig dit door te geven aan uw apotheek. Wij maken hiervan een aantekening in ons systeem waardoor we kunnen controleren of uw geneesmiddelen veilig gebruikt kunnen worden tijdens de zwangerschap of tijdens het geven van borstvoeding.

Last van bijwerkingen?

Heeft u klachten die gestart zijn na het gebruik van een geneesmiddel, dan kan het zijn dat u last heeft van bijwerkingen. U kunt dit altijd even navragen in de apotheek. Wanneer uw klachten erg vervelend zijn, overlegt uw apotheker met uw arts en kan worden besloten een ander geneesmiddel voor te schrijven of de dosering aan te passen. Zo heeft u niet onnodig last van bijwerkingen.

 

bijlagen/apotheek-martens-beek/inschrijfformulier_chronische_medicatie_hCRTJIh.pdf