Bezorging

Op werkdagen bezorgen wij uw bestelling gratis bij u thuis indien u niet in staat bent om naar de apotheek te komen. Wanneer u van deze service gebruik wilt maken kunt u dit doorgeven aan uw arts, die maakt een notitie op uw recept. Of u kunt even bellen met de apotheek.

Automatische herhaalservice

Indien u gedurende langere tijd één of meerdere medicijnen gebruikt, hebben wij speciaal voor u een gratis service: wij zorgen er voor dat uw medicijnen op een vooraf afgesproken tijdstip klaar staan. U hoeft bijna nooit meer een herhaalrecept bij uw huisarts aan te vragen. In overleg met uw huisarts en uzelf bekijken we welke medicijnen u allemaal gebruikt en welke in aanmerking komen om door de apotheek automatisch geleverd te worden. De apotheek regelt daarna periodiek herhaalrecepten via uw huisarts. Indien u hier interesse in heeft, kunt u dit aangeven bij uw huisarts. 

In een gesprek stemmen we de leveringen af op uw situatie. Samen nemen we uw medicijngebruik door en spreken we af hoe we u informeren als uw medicijnen klaarliggen. Tevens spreken we af wanneer we beginnen met automatisch leveren. De voordelen:

 • Gratis en eenvoudig aanmelden
 • Wij zorgen dat de herhaalrecepten worden aangevraagd bij uw huisarts
 • Altijd voldoende medicijnen in huis

Nadere uitleg herhaalservice

Via de herhaalservice ontvangt u hele verpakkingen van uw medicijnen. Veelal betreft dit een veelvoud van 30 tabletten waardoor u precies genoeg medicijnen ontvangt per 90 dagen. 

Er zijn daarentegen ook fabrikanten die verpakkingen maken met afwijkende aantallen, zoals 28 tabletten, 60 tabletten, 98 tabletten of 100 tabletten. Hierdoor kan het voorkomen dat u teveel medicatie geleverd krijgt per 90 dagen. De levering van nieuwe medicijnen komt dan te vroeg, waardoor u thuis steeds meer voorraad opbouwt. Dit verschil wordt op den duur automatisch gecorrigeerd. U hoeft daarvoor zelf geen actief te ondernemen. 

Ter illustratie geven we u een voorbeeld van de levering van tabletten met een afwijkende verpakkingsgrootte van 28 tabletten.

Per 90 dagen ontvangt u 4 verpakkingen van 28 tabletten = 112 stuks (dus 22 tabletten teveel)

 • Dag 1: 112 tabletten 
 • Dag 90: 112 tabletten > voorraad thuis: 22 stuks
 • Dag 180: 112 tabletten > voorraad thuis: 44 stuks
 • Dag 270: 112 tabletten > voorraad thuis: 66 stuks
 • Dag 360: 112 tabletten > voorraad thuis: 88 stuks
 • Dag 450: GEEN tabletten > voorraad thuis: 110 stuks
 • Dag 540: 112 tabletten > voorraad thuis: 20 stuks
 • Dag 630: 112 tabletten > voorraad thuis: 42 stuks

Blisterzakjes

Indien u veel medicijnen op verschillende tijdstippen per dag moet innemen kan dit soms problemen met zich meebrengen. Het wordt al snel onoverzichtelijk wat u wanneer moet innemen, zeker wanneer er bepaalde voorwaarden zijn aan de inname van geneesmiddelen. De apotheek heeft hiervoor een oplossing: “blisterzakjes”. De medicijnen worden volledig geautomatiseerd in kant en klare zakjes per dag en per tijdstip van inname verpakt. Wij kunnen de blisterzakjes desgewenst ook bij u thuis bezorgen. De voordelen van deze blisterzakjes zijn:

 • Eenvoudig in gebruik.
 • Op ieder moment van de dag is duidelijk welke medicijnen u moet innemen.
 • De kans op vergissing (bijv. 2 x hetzelfde medicijn innemen) is uitgesloten
 • U hoeft geen herhaalrecepten meer aan te vragen. 
 • Er is steeds overleg tussen uw arts en de apotheker.
 • Door een juiste inname werken uw medicijnen beter.
 • Geen verspilling van medicijnen; u heeft namelijk nooit meer medicijnen dan voor 2 weken
 • Gemakkelijk mee te nemen als u weggaat

Geneesmiddelenpaspoort

Het geneesmiddelpaspoort is een papieren document in een plastic hoesje waarop de medicatie van de patiënt kan worden ingevuld. Dit document is een handig overzicht bij uw bezoek aan de specialist of huisarts. U hebt altijd een overzicht van welke geneesmiddelen u precies gebruikt en in welke dosering. Daarnaast geeft een geneesmiddelpaspoort een veilig gevoel wanneer u op vakantie gaat. In het geneesmiddelenpaspoort worden namelijk de geneesmiddelen bij hun algemene naam genoemd. Die is wereldwijd hetzelfde. Dat kan makkelijk zijn wanneer u in het buitenland plotseling medicijnen nodig heeft. Tevens is het een bewijs dat u die geneesmiddelen gebruikt.

De apotheek kan zo’n paspoort voor u maken. Denk eraan dat u uw paspoort laat aanpassen in de apotheek als uw medicatie wijzigt.

Afspraak maken

Wanneer u vragen heeft of gewoon iets meer wilt weten over uw geneesmiddelen of aandoeningen kunt u altijd bellen of een afspraak maken met één van de apothekersassistenten of met de apotheker. Daarnaast bieden wij afspraken aan voor de volgende zaken:

Astma: informatie over symptomen en eventuele bijwerkingen, inhalatie-instructie, voorzetkamers en andere apparatuur.

Cholesterol: controle, informatie over symptomen en eventuele bijwerkingen, voedings-adviezen en leefstijl-consequenties.

Diabetes: controle, informaie over symptomen en eventuele bijwerkingen, insuline, instructie bij spuiten, meters en pennen.

Hart- en vaatziekten: hoge bloeddruk en hartziekten, controle, informatie over symptomen en eventuele bijwerkingen, instructie van meters.

Reizigers-advies: advies over vaccinaties, malaria, anti-muggen-middelen, zonnebrandmiddelen, en hoogte-ziekte, in combinatie met de eigen geneesmiddelen die u eventueel al gebruikt.

Homeopathie: de werking en eventuele bijwerkingen en interacties van natuurgeneesmiddelen, in combinatie met de eigen geneesmiddelen die u eventueel al gebruikt. 

Zwanger?

Als u zwanger bent, is het verstandig dit door te geven aan uw apotheek. Wij maken hiervan een aantekening in ons systeem waardoor we kunnen controleren of uw geneesmiddelen veilig gebruikt kunnen worden tijdens de zwangerschap of tijdens het geven van borstvoeding.

Last van bijwerkingen?

Heeft u klachten die gestart zijn na het gebruik van een geneesmiddel, dan kan het zijn dat u last heeft van bijwerkingen. U kunt dit altijd even navragen in de apotheek. Wanneer uw klachten erg vervelend zijn, overlegt uw apotheker met uw arts en kan worden besloten een ander geneesmiddel voor te schrijven of de dosering aan te passen. Zo heeft u niet onnodig last van bijwerkingen.