Contact

Apotheek Sittard-Zuid
Kleine Steeg 7
6131 KJ Sittard

Tel: 046-4583199

Openingstijden Apotheek Sittard-Zuid

Maandag 08:00 - 17:30
Dinsdag 08:00 - 17:30
Woensdag 08:00 - 17:30
Donderdag 08:00 - 17:30
Vrijdag 08:00 - 17:30
Zaterdag Gesloten
Zondag Gesloten

Welkom bij Apotheek Sittard-Zuid

Let op: op 24-12 en 31-12 is de apotheek tot 16:00 geopend!

Buiten onze openingstijden kunt u voor spoedrecepten terecht bij de Dienstapotheek Westelijke Mijnstreek: https://www.spoedpost-westelijkemijnstreek.nl/dienstapotheek/

Afhalen van recepten

Uw recept kunt u tijdens de openingstijden bij ons afhalen. Wanneer u op het spreekuur van uw huisarts of bij uw specialist bent geweest, krijgt u een recept mee of wordt het recept direct aan de apotheek doorgegeven. U kunt uw geneesmiddelen dan gelijk komen afhalen.

Indien uw middel niet bij ons op voorraad is, bestellen wij het gelijk voor u zodat het meestal nog diezelfde dag na 16:00 uur voor u klaar ligt of bij u kan worden bezorgd. Een recept dat speciaal voor u moet worden gemaakt in onze centrale bereidingsapotheek ligt l een dag later na 16:00 uur voor u klaar of kan bij u worden bezorgd.

Heeft u bij het afhalen van uw medicijnen behoefte aan meer privacy, dan kunt u dat aan de balie aangeven aan de assistente. U kunt dan gebruik maken van de spreekkamer.

Medewerkers

Apotheek Sittard Zuid heeft een zeer ervaren personele bezetting. Naast de apothekers Mevr. van Etten en Mevr van Gansewinkel werken er 16 apothekers-assistenten. Maar liefst 4 assistenten werken al meer dan 30 jaar in deze apotheek!

Patiënten worden geholpen zoals wij ook zelf geholpen zouden willen worden; dat wil zeggen dat wij open staan voor de behoefte van een patiënt en deze vriendelijk en professioneel vervullen. Om onze diensten professioneel te kunnen aanbieden wordt gestreefd naar een hoog en actueel kennisniveau bij alle medewerkers. Daarom volgen de apothekers en de apothekersassistenten geregeld cursussen.

Regelmatig bieden wij een stagiaire een stageplaats, omdat wij het belangrijk vinden dat ook jonge mensen de kans krijgen ervaring op te doen in de praktijk. Voor u is het van belang om te weten dat stagiaires altijd worden gecontroleerd door een gediplomeerde apothekerassistente.

Buiten openingstijden →

Nieuws

 • Opleiding tot apothekersassistent(e)

  Momenteel zijn er geen opleidingsplaatsen meer beschikbaar. Mochten er wee…

 • VACATURE FARMACEUTISCH MEDEWERKER

  Vacature: Farmaceutisch medewerker Behulpzaam, sociaal en secuur: belangri…

 • Vacature: Apotheker

  De Verenigde Apotheken Limburg is actief in Noord, Midden en Zuid Limburg,…

 • Vacature: Apothekersassistent(e)

  Behulpzaam, klantvriendelijk, sociaal en representatief: belangrijke eigen…

 • Geneesmiddelen ophalen buiten onze openingstijden? Dat kan via de afhaalrobot bij apotheek Sittard Zuid!

  Vanaf nu biedt onze apotheek de mogelijkheid om geneesmiddelen op te halen…