Bezorging

Op werkdagen bezorgen wij uw bestelling gratis bij u thuis indien u niet in staat bent om naar de apotheek te komen. Wanneer u van deze service gebruik wilt maken kunt u dit doorgeven aan uw arts, die maakt een notitie op uw recept. Of u kunt even bellen met de apotheek. Onze bezorgers komen dan tussen 13:30 en 17:30 uur bij u langs.

Automatische herhaalservice

Indien u gedurende langere tijd één of meerdere medicijnen gebruikt, hebben wij speciaal voor u een gratis service: wij zorgen er voor dat uw medicijnen op een vooraf afgesproken tijdstip klaar staan. U hoeft bijna nooit meer een herhaalrecept bij uw huisarts aan te vragen. In overleg met uw huisarts en uzelf bekijken we welke medicijnen u allemaal gebruikt en welke in aanmerking komen om door de apotheek automatisch geleverd te worden. De apotheek regelt daarna periodiek herhaalrecepten via uw huisarts. Ook specialistenmedicatie kan via de automatische herhaalservice, echter dient u hiervoor wel elk jaar bij de controle een nieuw jaarrecept mee te brengen van de specialist.

Indien u hier interesse in heeft, kunt u dit in de apotheek of telefonisch aangeven. U kunt het ook kenbaar maken bij uw huisarts door te vragen om een jaarrecept. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

In een gesprek stemmen we de leveringen af op uw situatie. Samen nemen we uw medicijngebruik door en spreken we af hoe we u informeren als uw medicijnen klaarliggen, of wanneer deze bij u thuis bezorgd zullen worden. Tevens spreken we af wanneer we beginnen met automatisch leveren. De voordelen:

 • Gratis en eenvoudig aanmelden
 • Wij zorgen dat de herhaalrecepten worden aangevraagd bij uw huisarts
 • Altijd voldoende medicijnen in huis

Blisterzakjes

Indien u veel medicijnen op verschillende tijdstippen per dag moet innemen kan dit soms problemen met zich meebrengen. Het wordt al snel onoverzichtelijk wat u wanneer moet innemen, zeker wanneer er bepaalde voorwaarden zijn aan de inname van geneesmiddelen. De apotheek heeft hiervoor een oplossing: “blisterzakjes”. De medicijnen worden volledig geautomatiseerd in kant en klare zakjes per dag en per tijdstip van inname verpakt. Wij kunnen de blisterzakjes desgewenst ook bij u thuis bezorgen. De voordelen van deze blisterzakjes zijn:

 • Eenvoudig in gebruik.
 • Op ieder moment van de dag is duidelijk welke medicijnen u moet innemen.
 • De kans op vergissing (bijv. 2 x hetzelfde medicijn innemen) is uitgesloten
 • U hoeft geen herhaalrecepten meer aan te vragen. 
 • Er is steeds overleg tussen uw arts en de apotheker.
 • Door een juiste inname werken uw medicijnen beter.
 • Geen verspilling van medicijnen; u heeft namelijk nooit meer medicijnen dan voor 2 weken
 • Gemakkelijk mee te nemen als u weggaat

Door gebruik te maken van blisterzakjes voorkomt u fouten bij de inname. U kunt het vergelijken met ‘weekcassettes’. In overleg met uw huisarts kunnen wij blisterzakjes voor u klaarmaken. Neemt u contact op met de apotheek. Dat kan telefonisch of via email: apotheekhorst@ezorg.nl

Geneesmiddelenpaspoort

Het geneesmiddelpaspoort is een papieren document in een plastic hoesje waarop de medicatie van de patiënt kan worden ingevuld. Dit document is een handig overzicht bij uw bezoek aan de specialist of huisarts. U hebt altijd een overzicht van welke geneesmiddelen u precies gebruikt en in welke dosering. Daarnaast geeft een geneesmiddelpaspoort een veilig gevoel wanneer u op vakantie gaat. In het geneesmiddelenpaspoort worden namelijk de geneesmiddelen bij hun algemene naam genoemd. Die is wereldwijd hetzelfde. Dat kan makkelijk zijn wanneer u in het buitenland plotseling medicijnen nodig heeft. Tevens is het een bewijs dat u die geneesmiddelen gebruikt.

De apotheek kan zo’n paspoort voor u maken. Denk eraan dat u uw paspoort laat aanpassen in de apotheek als uw medicatie wijzigt.

Steunkousen

Op dinsdagochtenden is Nabuurs J-TEK therapeutisch elastische kousen uit Venray aanwezig in Horst, welke voor u de steunkousen aan meet. Zij zijn deskundige op het gebied van steunkousen. Zij werken alleen op afspraak en zijn te bereiken elke werkdag tussen 9:00-12:00 uur op het volgende telefoonnummer: 077-374 40 60 of via de website: www.nabuursj-tek.nl Zij hebben spreekuur op de 1e etage, welke eventueel via de lift bereikbaar is.

Afspraak maken

Wanneer u vragen heeft of gewoon iets meer wilt weten over uw geneesmiddelen of aandoeningen kunt u altijd bellen of een afspraak maken met één van de apothekersassistenten of met de apotheker. Daarnaast bieden wij afspraken aan voor de volgende zaken:

Astma: informatie over symptomen en eventuele bijwerkingen, inhalatie-instructie, voorzetkamers en andere apparatuur.

Cholesterol: informatie over symptomen en eventuele bijwerkingen, voedings-adviezen en leefstijl-consequenties.

Diabetes: informatie over symptomen en eventuele bijwerkingen, insuline, instructie bij spuiten, meters en pennen.

Hart- en vaatziekten: hoge bloeddruk en hartziekten, informatie over symptomen en eventuele bijwerkingen, instructie van meters.

Homeopathie: de werking en eventuele bijwerkingen en interacties van natuurgeneesmiddelen, in combinatie met de eigen geneesmiddelen die u eventueel al gebruikt.

Zwanger?

Als u zwanger bent, is het verstandig dit door te geven aan uw apotheek. Wij maken hiervan een aantekening in ons systeem waardoor we kunnen controleren of uw geneesmiddelen veilig gebruikt kunnen worden tijdens de zwangerschap of tijdens het geven van borstvoeding.

Last van bijwerkingen?

Heeft u klachten die gestart zijn na het gebruik van een geneesmiddel, dan kan het zijn dat u last heeft van bijwerkingen. U kunt dit altijd even navragen in de apotheek. Wanneer uw klachten erg vervelend zijn, overlegt uw apotheker met uw arts en kan worden besloten een ander geneesmiddel voor te schrijven of de dosering aan te passen. Zo heeft u niet onnodig last van bijwerkingen.