Opleiding tot apothekersassistent(e)

Update: Er zijn nog opleidingsplekken beschikbaar in Noord-Limburg. De opleidingsplekken in Zuid-Limburg zijn ingevuld.

Behulpzaam, klantvriendelijk, sociaal en representatief: belangrijke eigenschappen voor elke apothekersassistent(e). Maar heb jij nét dat beetje extra? Nét een beetje meer motivatie, zin, enthousiasme en inzet? Dan ben jij de perfecte apothekersassistent(e)!

Gratis opleiding

Ieder jaar studeren tussen de vijf en tien studenten af bij de opleiding tot apothekersassistent(e) van de Verenigde Apotheken Limburg (VAL). Wij bieden deze opleiding gratis aan. De opleiding geschiedt in zeer nauwe samenwerking met het Vista college te Heerlen.

Als we jou deze kans bieden, willen we ook zeker weten dat je je schouders eronder zet. Het is een pittige opleiding. De opleiding staat gelijk aan een MBO-opleiding op niveau 4. Binnen onze opleiding ligt de nadruk op kennis van geneesmiddelen en minder op de bereiding van geneesmiddelen. Door de opzet van onze opleiding gaat het voorlichten en adviseren van onze cliënten je goed af en ga je gemakkelijk gesprekken met artsen en zorginstellingen aan.

Hieronder in het kort een aantal belangrijke kenmerken van onze opleiding:

Jouw profiel

- Je hebt minimaal Havo denkniveau

- Je beheerst de Nederlandse taal goed

- Je zoekt een fulltime baan en wil - ook op termijn - niet minder dan 24 uur per week werken.

Tijdspad

- De opleiding bestaat uit een aantal blokken. Gemiddeld duurt de opleiding 1,5 jaar.

- Je bent 40 uur per week inzetbaar. Je loopt dan stage in een apotheek en volgt een dag in de week theorielessen. Verder krijg je 2 uur studietijd per dag in de apotheek.

De examens worden door opleidingsinstituut Vista afgenomen, hierdoor krijg je een landelijk erkend diploma.

Ondersteuning tijdens je opleiding

- Een aantal vakken zoals geneesmiddelenkennis en balietraining wordt klassikaal gegeven. Hier is een docent aanwezig die al je vragen kan beantwoorden.

- Vanuit het Vista College word je begeleid door een mentor.

Doordat we bij de VAL op zoek zijn naar mensen met nét dat beetje extra zijn we heel kritisch met het aannemen van mensen voor deze opleiding. Een écht goede indruk van iemand krijgen we pas na verloop van tijd. Daarom evalueren we regelmatig of jij inderdaad de perfecte assistent(e) gaat worden en werken we met een bindend studieadvies. Mocht ons advies negatief uitvallen kun je de opleiding op eigen kracht (en kosten) verder via het Vista College afmaken.

Financieel

- De school- en boekenkosten worden door de VAL betaald.

- Tijdens de opleiding ontvang je een bescheiden stagevergoeding.

En nu? Wil je weten hoe het er in een apotheek aan toe gaat, aarzel dan niet om een VAL apotheek binnen te lopen. De apotheker geeft je graag een rondleiding en vertelt je meer over het werken als assistent(e).

Ben je al overtuigd? Mail dan je CV en pasfoto naar secretariaat@eerstelijn.net, dan nemen we contact met je op.

Publicatiedatum: 5 oktober 2021


Vacature: Manager Logistiek

Word jij onze nieuwe Manager Logistiek?

De Verenigde Apotheken Limburg (VAL) is een regionale apotheekketen met 33 apotheken in Limburg. Vanuit onze groothandel en centrale apotheek in Maastricht worden alle geneesmiddelen en overige producten geleverd aan de apotheken. Voor onze groothandel Euromedica Limburg zijn we op zoek naar een nieuwe Manager Logistiek voor 32-40 uur per week.

Jouw taken en verantwoordelijkheden

 • De kerntaak van de Manager Logistiek is het optimaal inrichten en aansturen van het logistieke proces in ons distributiecentrum te Maastricht.

 • Je zorgt voor tijdige, klantgerichte levering bij een maximale efficiency met de vereiste minimale proceskwaliteit

 • Je zorgt voor voldoende personeel om het logistieke proces uit te voeren en bent de manager van het hele team van de groothandel, dat ongeveer 60 medewerkers omvat.

 • Je rapporteert aan de leidinggevende apotheker en bent lid van het MT

Jouw profiel

 • HBO-diploma behaald, bijvoorbeeld Logistieke HBO opleiding.

 • Werkervaring in een vergelijkbare leidinggevende functie, minimaal 5 jaar

 • Geen 9 tot 5 mentaliteit

 • Enthousiasmeren van een team zit in jouw bloed!

 • Ervaring met: Office, ERP systemen, personeels-, magazijn- en transportplanningssystemen

 • Kennis van en ervaring met GDP (Goede Distributie Praktijken voor geneesmiddelen) en kwaliteitssystemen is een pré

Jouw competenties

 • Je bent analytisch en bedrijfsmatig ingesteld en beschikt over de kennis en vaardigheden om vanuit de bedrijfsbrede visie de logistieke dienstverlening door te ontwikkelen

 • Je bent klantgericht en flexibel

 • Je bent een motiverende manager die de taal spreekt van je collega’s. Je bent goed in het opbouwen en onderhouden van een professionele relatie met jouw teamleden en de overige afdelingen binnen de VAL

 • Je bent positief, stressbestendig en denkt oplossingsgericht

 • Je werkt accuraat en snapt het belang van gestelde deadlines

Ons aanbod

 • Een uitdagende en interessante functie in een mooi bedrijf met veel mogelijkheden

 • Je werkt op onze locatie in Maastricht

 • Je krijgt voldoende ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en kunt een bijdrage leveren aan de verdere professionalisering van Euromedica Limburg en het logistieke proces binnen de hele VAL

 • Je krijgt veel verantwoordelijkheid en vrijheid; een ideale positie om veel impact te hebben!

 • Een marktconform salaris afhankelijk van je opleiding en ervaring

Belangstelling? Stuur je CV en motivatie naar secretariaat@eerstelijn.net. Voor vragen kun je bellen met René Rousseau, tel. 06-51108712.

Publicatiedatum: 30 augustus 2021


Vacature: Apotheker

De Verenigde Apotheken Limburg is actief in Noord, Midden en Zuid Limburg, en bestaat uit ruim 30 openbare apotheken. In goed overleg met de voorschrijver streven wij naar optimale veiligheid en doelmatigheid. Veel apotheken zijn gevestigd in gezondheidscentra samen met artsen en overige behandelaars. Klanttevredenheid staat bij ons hoog in het vaandel. Daarnaast werken onze apothekers intensief samen binnen clusters van apotheken om de kwaliteit en efficiency te verbeteren.

Wij zoeken apothekers om bij een VAL-apotheek aan de slag te gaan. Dit kan als gevestigd apotheker of als tweede apotheker. Specialisatie voor openbaar apotheker is bij ons ook mogelijk. We bieden een marktconform salaris en goede secundaire voorwaarden volgens de CAO apothekers in dienstverband.

Ben je een enthousiaste apotheker met goede contactuele eigenschappen die zijn vak graag uitdraagt en zijn mensen weet te waarderen en te motiveren, dan ben jij bij ons meer dan welkom.

Neem  contact op met Sandra Waltmans (secretariaat@eerstelijn.net tel: 043- 455 84 72) of Maurice Verhey (m.verhey@ezorg.nl tel 06 53 16 36 25).

Publicatiedatum: 1 mei 2021


Vacature: Apothekersassistent(e)

Behulpzaam, klantvriendelijk, sociaal en representatief: belangrijke eigenschappen voor elke apothekersassistent(e). Maar heb jij nét dat beetje extra? Nét een beetje meer motivatie, zin, enthousiasme en inzet? Dan ben jij de perfecte apothekersassistent(e)!

Ben jij op zoek naar een leuke baan in een prettige werkomgeving? Wij zijn op zoek naar een enthousiaste apothekersassistente die zorg voor de patiënt hoog in het vaandel heeft staan.

Als collega bij Verenigde Apotheken Limburg draai je mee in de werkzaamheden die bij het vak van apothekersassistente horen.

Wie zijn wij?

Verenigde Apotheken Limburg is een snel groeiende organisatie die inmiddels bestaat uit 35 apotheken verspreid over heel Limburg. Naast de apotheken heeft de VAL een eigen groothandel, bereidingsapotheek en blistercentrum. De ICT voor de hele organisatie is in eigen beheer en alle software voor de verschillende afdelingen wordt zelf ontwikkeld. Wij werken met Central-Filling, Track & Trace, distributierobots en afhaalautomaten.

Wat neem je mee?

Een enthousiaste, proactieve en klantvriendelijke werkhouding. Inzicht in de diverse werkzaamheden, waarbij je prioriteiten kunt stellen en zowel goed samen als zelfstandig kunt werken.

We zoeken iemand die in het bezit is van het MBO diploma Apothekersassistent en een goede beheersing van de Nederlandse taal (spreken en schrijven) heeft.

Wat bieden we jou?

Een baan als apothekersassistente in een apotheek met een fijn team van assistentes, waarbij collegialiteit en samenwerking heel belangrijk zijn.

Afwisselende werkzaamheden, zoals baliewerk, aanschrijven, uitvullen, herhaalservice, verwerking van baxtermedicatie, zorgprojecten, verwerking van MFB's.

Het salaris en secundaire arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO apotheken.

Contactgegevens

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Sandra Waltmans secretariaat@eerstelijn.net of op 043-455 84 72.

Publicatiedatum: 30 april 2021


Meer nieuws

 • Vacature: Manager Logistiek

  Word jij onze nieuwe Manager Logistiek? De Verenigde Apotheken Limburg (VA…

 • Vacature: Apotheker

  De Verenigde Apotheken Limburg is actief in Noord, Midden en Zuid Limburg,…

 • Vacature: Apothekersassistent(e)

  Behulpzaam, klantvriendelijk, sociaal en representatief: belangrijke eigen…