Bezorging

Op werkdagen bezorgen wij uw bestelling gratis bij u thuis, indien u niet in staat bent om naar de apotheek te komen. Wanneer u van deze service gebruik wilt maken kunt u dit doorgeven aan uw arts, die maakt een notitie op uw recept. Of u kunt even bellen met de apotheek.

Afhaalautomaat

U kunt ook gebruik maken van onze afhaalautomaat. Deze is 24/7 bereikbaar. Voor meer informatie kunt u in de apotheek vragen of via de mail of telefonisch contact opnemen.

Track & Trace

In onze apotheek hebben we een track & trace systeem. Als uw e-maildres of mobiel nummer bekend is bij ons, dan ontvangt u automatisch een mailtje of smsje als uw medicatie klaar ligt. Indien u hier ook gebruik van wilt maken, dan kunt u uw mailadres of mobiel nummer aan de apotheek doorgeven.

Automatische herhaalservice

Indien u gedurende langere tijd één of meerdere medicijnen gebruikt, hebben wij speciaal voor u een gratis service: wij zorgen er voor dat uw medicijnen op een vooraf afgesproken tijdstip klaar staan. U hoeft bijna nooit meer een herhaalrecept bij uw huisarts aan te vragen. In overleg met uw huisarts en uzelf bekijken we welke medicijnen u allemaal gebruikt en welke in aanmerking komen om door de apotheek automatisch geleverd te worden. De apotheek regelt daarna periodiek herhaalrecepten via uw huisarts. Indien u hier interesse in heeft, kunt u dit in de apotheek of telefonisch aangeven. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

In een gesprek stemmen we de leveringen af op uw situatie. Samen nemen we uw medicijngebruik door en spreken we af hoe we u informeren als uw medicijnen klaarliggen. Tevens spreken we af wanneer we beginnen met automatisch leveren. De voordelen:

 • Gratis en eenvoudig aanmelden
 • Wij zorgen dat de herhaalrecepten worden aangevraagd bij uw huisarts
 • Altijd voldoende medicijnen in huis

Blisterzakjes / medicijnrol

Indien u veel medicijnen op verschillende tijdstippen per dag moet innemen kan dit soms problemen met zich meebrengen. Het wordt al snel onoverzichtelijk wat u wanneer moet innemen, zeker wanneer er bepaalde voorwaarden zijn aan de inname van geneesmiddelen. De apotheek heeft hiervoor een oplossing: “blisterzakjes”. De medicijnen worden volledig geautomatiseerd in kant en klare zakjes per dag en per tijdstip van inname verpakt. Wij kunnen de blisterzakjes desgewenst ook bij u thuis bezorgen. De voordelen van deze blisterzakjes zijn:

 • Eenvoudig in gebruik.
 • Op ieder moment van de dag is duidelijk welke medicijnen u moet innemen.
 • De kans op vergissing (bijv. 2 x hetzelfde medicijn innemen) is uitgesloten
 • U hoeft geen herhaalrecepten meer aan te vragen. 
 • Er is steeds overleg tussen uw arts en de apotheker.
 • Door een juiste inname werken uw medicijnen beter.
 • Geen verspilling van medicijnen; u heeft namelijk nooit meer medicijnen dan voor 2 weken
 • Gemakkelijk mee te nemen als u weggaat

Geneemiddelenpaspoort en reisdocument

Het geneesmiddelpaspoort is een papieren document waarop de medicatie van de patiënt kan worden ingevuld. Dit document is een handig overzicht bij uw bezoek aan de specialist of huisarts. U hebt altijd een overzicht van welke geneesmiddelen u precies gebruikt en in welke dosering. Daarnaast geeft een geneesmiddelpaspoort een veilig gevoel wanneer u op vakantie gaat. In het geneesmiddelenpaspoort worden namelijk de geneesmiddelen bij hun algemene naam genoemd. Die is wereldwijd hetzelfde. Dat kan makkelijk zijn wanneer u in het buitenland plotseling medicijnen nodig heeft. Tevens is het een bewijs dat u die geneesmiddelen gebruikt. Ook op een reisdocument staat uw geneesmiddelen bij hun algemene naam. Op het reisdocument staat de algemene tekst afgedrukt in het Nederlands en het Engels.

De apotheek kan zo’n paspoort of reisdocument voor u maken. Denk eraan dat u uw paspoort laat aanpassen in de apotheek als uw medicatie wijzigt.

Afspraak maken

Wanneer u vragen heeft of gewoon iets meer wilt weten over uw geneesmiddelen of aandoeningen kunt u altijd bellen, mailen of een afspraak maken met één van de apothekersassistenten of met de apotheker. Daarnaast bieden wij afspraken aan voor de volgende zaken:

Astma: informatie over symptomen en eventuele bijwerkingen, inhalatie-instructie, voorzetkamers en andere apparatuur.

Cholesterol: informatie over symptomen en eventuele bijwerkingen, voedings-adviezen en leefstijl-consequenties.

Diabetes: controle nuchtere bloedglucose waarden, informatie over symptomen en eventuele bijwerkingen, insuline, instructie bij spuiten, meters en pennen.

Hart- en vaatziekten: hoge bloeddruk en hartziekten, informatie over symptomen en eventuele bijwerkingen, instructie van meters.

Reizigers-advies: algemeen advies over vaccinaties, malaria, anti-muggen-middelen, zonnebrandmiddelen, en hoogte-ziekte, in combinatie met de eigen geneesmiddelen die u eventueel al gebruikt.

Zwanger?

Als u zwanger bent, is het verstandig dit door te geven aan uw apotheek. Wij maken hiervan een aantekening in ons systeem waardoor we kunnen controleren of uw geneesmiddelen veilig gebruikt kunnen worden tijdens de zwangerschap of tijdens het geven van borstvoeding.

Last van bijwerkingen?

Heeft u klachten die gestart zijn na het gebruik van een geneesmiddel, dan kan het zijn dat u last heeft van bijwerkingen. U kunt dit altijd even navragen in de apotheek. Wanneer uw klachten erg vervelend zijn, overlegt uw apotheker met uw arts en kan worden besloten een ander geneesmiddel voor te schrijven of de dosering aan te passen. Zo heeft u niet onnodig last van bijwerkingen.