Bezorging

Op werkdagen bezorgen wij uw bestelling bij u thuis indien u niet in staat bent om naar de apotheek te komen. Wanneer u van deze service gebruik wilt maken kunt u dit doorgeven aan uw arts, die maakt een notitie op uw recept. Of u kunt even bellen met de apotheek.

Herhaalrecepten

Indien u gedurende langere tijd één of meerdere medicijnen via uw huisarts gebruikt, hebben wij speciaal voor u een gratis service. Wij zorgen er voor dat uw medicijnen op een vooraf afgesproken tijdstip klaar staan. Dit is de herhaalservice, vraag naar de mogelijkheden aan de balie.

Blisterzakjes

Indien u veel medicijnen op verschillende tijdstippen per dag moet innemen kan dit soms problemen met zich meebrengen. Het wordt al snel onoverzichtelijk wat u wanneer moet innemen, zeker wanneer er bepaalde voorwaarden zijn aan de inname van geneesmiddelen. De apotheek heeft hiervoor een oplossing: “blisterzakjes”. De medicijnen worden in kant en klare zakjes per dag en per tijdstip van inname verpakt. Wij kunnen de blisterzakjes desgewenst ook bij u thuis bezorgen. De voordelen van deze blisterzakjes zijn:

  • Eenvoudig in gebruik.
  • Op ieder moment van de dag is duidelijk welke medicijnen u moet innemen.
  • De kans op vergissing (bijv. 2 x hetzelfde medicijn innemen) is uitgesloten
  • U hoeft geen herhaalrecepten meer aan te vragen. 
  • Er is steeds overleg tussen uw arts en de apotheker.
  • Door een juiste inname werken uw medicijnen beter.
  • Geen verspilling van medicijnen; u heeft namelijk nooit meer medicijnen dan voor 1 of 2 weken
  • Gemakkelijk mee te nemen als u weggaat

Medicijnpaspoort

Het medicijnpaspoort is een papieren document waar uw medicijnen in staan. Dit document is een handig overzicht bij uw bezoek aan de specialist of huisarts. U hebt altijd een overzicht van welke medicijnen u precies gebruikt en in welke dosering. Daarnaast geeft een medicijnpaspoort een veilig gevoel wanneer u op vakantie gaat. In het medicijnpaspoort worden namelijk de medicijnen bij hun algemene naam genoemd. Die is wereldwijd hetzelfde. Dat kan makkelijk zijn wanneer u in het buitenland plotseling medicijnen nodig heeft. Tevens is het een bewijs dat u die medicijnen gebruikt.

De apotheek kan zo’n paspoort voor u maken. Denk eraan dat u uw paspoort laat aanpassen in de apotheek als uw medicatie wijzigt.

Handverkoop

De apotheek heeft een aantal middelen in de handverkoop staan. Mocht u iets willen hebben wat wij niet op voorraad hebben kunnen we dat in overleg met u bestellen, meestal is het de volgende werkdag binnen.

Afspraak maken

Wanneer u vragen heeft of gewoon iets meer wilt weten over uw medicijnen of aandoeningen kunt u altijd bellen of een afspraak maken met één van de apothekersassistenten of met de apotheker.

Zwanger?

Als u zwanger bent, is het verstandig dit door te geven aan uw apotheek. Wij maken hiervan een aantekening in ons systeem waardoor we kunnen controleren of uw medicijnen veilig gebruikt kunnen worden tijdens de zwangerschap of tijdens het geven van borstvoeding.

Last van bijwerkingen?

Heeft u klachten die gestart zijn na het gebruik van een medicijn, dan kan het zijn dat u last heeft van bijwerkingen. U kunt dit altijd even navragen in de apotheek. Wanneer uw klachten erg vervelend zijn, overlegt uw apotheker met uw arts en kan worden besloten een ander medicijn voor te schrijven of de dosering aan te passen. Zo heeft u niet onnodig last van bijwerkingen.