Afhaalautomaat (Pharmaself)

Vanaf begin juli 2022 biedt onze apotheek de mogelijkheid om geneesmiddelen op te halen via een afhaalautomaat.

Voordelen voor u:

- U hoeft niet te wachten in de apotheek

- U kunt medicijnen afhalen buiten de openingstijden van de apotheek

- U hoeft niet thuis te blijven voor de bezorger

 Hoe werkt het?

U krjgt een bericht (mail of sms) als de medicijnen klaar liggen in de automaat. In het bericht staat een code die u buiten op het touchscreen kunt invoeren. Ter controle wordt uw geboortedatum gevraagd. Vervolgens worden de medicijnen via de automaat uitgegeven. 

Als het een eerste uitgifte betreft of als er speciale uitleg nodig is, dan zullen wij u vooraf telefonisch proberen te benaderen.

 Aanmelden?

Laat ons weten dat u gebruik wilt maken van de afhaalautomaat door een mail te sturen naar apotheekbredeweg@eerstelijn.net, of door het bij een volgend bezoek aan te geven aan de balie.

Bezorging

Op werkdagen kan uw medicatie gratis bij u thuis bezorgd worden indien u niet in staat bent om naar de apotheek te komen. Wanneer u van deze service gebruik wilt maken, kunt u dit doorgeven aan uw arts, die maakt een notitie op uw recept. U kunt eventueel ook even bellen met de apotheek.

Wij werken samen met een externe bezorgdienst, namelijk fietskoeriersdienst Cycle cargo. Zij bezorgen op een duurzame, milieuvriendelijke manier de medicatie bij u thuis. 

Medicijn afval

Lever het in bij de apotheek. Hoe?

 • Doosjes: alleen de strips
 • Flesjes en tubes: verwijder het etiket, voor uw privacy
 • Gebruikte naalden: altijd in een naaldencontainer

Wij voeren uw medicijnafval veilig af.

Automatische herhaalservice

Indien u gedurende langere tijd één of meerdere medicijnen gebruikt, hebben wij speciaal voor u een gratis service: de automatische herhaalservice. Wij zorgen er dan voor dat uw medicijnen op een vooraf afgesproken tijdstip klaar staan. U hoeft voor deze medicatie geen nieuw herhaalrecept meer bij uw huisarts aan te vragen. In overleg met uw huisarts en uzelf bekijken we welke medicijnen u gebruikt en welke in aanmerking komen om door de apotheek automatisch geleverd te worden. De apotheek regelt daarna periodiek herhaalrecepten via uw huisarts. Indien u hier interesse in heeft, kunt u dit in de apotheek of telefonisch aangeven. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

In een gesprek stemmen we de leveringen af op uw situatie. Samen nemen we uw medicijngebruik door en spreken we af hoe we u informeren als uw medicijnen klaarliggen. Tevens spreken we af wanneer we beginnen met automatisch leveren. De voordelen zijn als volgt:

 • Gratis en eenvoudig aanmelden.
 • U hoeft zelf geen herhaalrecepten meer aan te vragen bij uw huisarts.
 • Altijd voldoende medicijnen in huis.

Medicatierol

Indien u veel medicijnen op verschillende tijdstippen per dag moet innemen, kan dit soms problemen met zich meebrengen. Het wordt al snel onoverzichtelijk welke tabletten u wanneer moet innemen, zeker wanneer er bepaalde voorwaarden zijn aan de inname van medicijnen. De apotheek heeft hiervoor een oplossing: een medicatierol. De medicijnen worden volledig geautomatiseerd in kant en klare zakjes per dag en per tijdstip van inname verpakt. Wij kunnen de medicatierol desgewenst ook bij u thuis bezorgen. De voordelen van deze medicatierol zijn:

 • Eenvoudig in gebruik.
 • Op ieder moment van de dag is duidelijk welke medicijnen u moet innemen.
 • De kans op vergissing (bijv. 2 x hetzelfde medicijn innemen) is uitgesloten.
 • U hoeft geen herhaalrecepten meer aan te vragen. 
 • Er is steeds overleg tussen uw arts en de apotheker.
 • Door een juiste inname werken uw medicijnen beter.
 • Geen verspilling van medicijnen; u heeft namelijk nooit meer medicijnen dan voor 2 weken.
 • Gemakkelijk mee te nemen als u weggaat.

Medicijnpaspoort

Het medicijnlpaspoort is een papieren document waarop de medicatie van de patiënt kan worden ingevuld. Dit document is een handig overzicht bij uw bezoek aan de specialist of huisarts. U heeft altijd een overzicht van welke medicijnen u precies gebruikt en in welke dosering. Daarnaast geeft een medicijnpaspoort een veilig gevoel wanneer u op vakantie gaat. In het medicijnpaspoort worden namelijk de medicijnen bij hun algemene naam genoemd. Deze naam is wereldwijd hetzelfde. Het paspoort kan makkelijk zijn wanneer u in het buitenland plotseling medicijnen nodig heeft. Tevens is het een bewijs dat u die medicijnen gebruikt.

De apotheek kan zo’n paspoort voor u maken. Denk eraan dat u uw paspoort laat aanpassen in de apotheek als uw medicatie wijzigt.

Afspraak maken

Wanneer u vragen heeft of gewoon iets meer wilt weten over uw medicijnen of aandoeningen kunt u altijd bellen of een afspraak maken met één van de apothekersassistenten of met de apotheker. Daarnaast bieden wij afspraken aan voor de volgende zaken:

Astma: informatie over symptomen en eventuele bijwerkingen van medicijnen, inhalatie-instructie, instructie voorzetkamers en andere apparatuur.

Diabetes:informatie over symptomen en eventuele bijwerkingen van medicijnen, instructie van meters en pennen.

Cholesterol: informatie over eventuele bijwerkingen van medicijnen.

Hart- en vaatziekten: informatie over symptomen en eventuele bijwerkingen van medicijnen.

Zwanger of borstvoeding?

Als u zwanger bent of borstvoeding geeft, is het verstandig dit door te geven aan uw apotheek. Wij maken hiervan een aantekening in ons systeem waardoor we kunnen controleren of uw medicijnen veilig gebruikt kunnen worden tijdens de zwangerschap of tijdens het geven van borstvoeding.

Last van bijwerkingen?

Indien u klachten ervaart die gestart zijn na het gebruik van een medicijn, dan kan het zijn dat u last heeft van bijwerkingen. U kunt dit altijd even navragen in de apotheek. Wanneer uw klachten erg vervelend zijn, overlegt uw apotheker met uw arts en kan worden besloten een ander medicijn voor te schrijven of de dosering aan te passen. Zo heeft u niet onnodig last van bijwerkingen.