Contact

St. Lucas Apotheek
Annastraat 12
6161 GX Geleen

Tel: 046-4209999 Fax: 084-8364867

Openingstijden St. Lucas Apotheek

Maandag 08:30 - 17:30
Dinsdag 08:30 - 17:30
Woensdag 08:30 - 17:30
Donderdag 08:30 - 17:30
Vrijdag 08:30 - 17:30
Zaterdag Gesloten
Zondag Gesloten

Welkom bij St. Lucas Apotheek

Beste patiënt,

graag informeren wij u over een wijziging van onze openingstijden vanaf mei 2022.

maandag-dinsdag-woensdag-donderdag-vrijdag: 8.30u-17.30u

Zaterdag en zondag: gesloten

 

Maatregelen ivm Corona virus

 

St. Lucas apotheek neemt de nodige voorzorgsmaatregelen om besmetting en verspreiding van het Coronavirus zoveel mogelijk tegen te gaan. Doel is enerzijds om kwetsbare en oudere patiënten zoveel mogelijk te ontzien, anderzijds proberen wij ons personeel zoveel mogelijk te beschermen tegen besmetting. Om de apotheek goed draaiende te houden is dit laatste natuurlijk zeer voornaam! Deze maatregelen kunnen dagelijks wijzigingen, afhankelijk van nieuwe landelijke ontwikkelignen en/of richtlijnen.

 

De voorzorgsmaatregelen van de apotheek bestaan op dit moment uit:

 

- Indien u last heeft van verkoudheidsklachten en/of koorts wordt de medicatie thuis bezorgd. Geef dit dan duidelijk aan bij het bestellen van uw medicatie! Levertijd van niet-urgente herhaalmedicatie bedraagt 1-2 werkdagen.

 

- de publieksruimte van de apotheek is geopend voor het afhalen van medicatie. Er worden maximaal 2 patiënten tegelijk in de apotheek toegelaten. Ook vragen wij u zoveel mogelijk afstand (2 meter) te bewaren tot elkaar en tot ons personeel. Als u moet hoesten of niezen doet u dit aan de binnenkant van uw elleboog.

 

- In de apotheek kan er alleen gepind worden.

 

Medicatie is voldoende leverbaar, hamsteren is niet nodig! Er is momenteel veel vraag naar paracetamol. Om iedereen te kunnen helpen leveren wij maximaal 2 doosjes per persoon. Mondkapjes, ontsmettingsmiddelen en thermometers zijn momenteel niet leverbaar.

 

Wij doen ons uiterste best om in deze omstandigheden de goede zorg te verlenen die u van ons gewend bent. Alvast bedankt voor uw begrip!

 

Afhalen van recepten

Uw recept kunt u tijdens de openingstijden bij ons afhalen. Wanneer u op het spreekuur van uw huisarts of bij uw specialist bent geweest, krijgt u een recept mee of wordt het recept direct aan de apotheek doorgegeven. U kunt uw geneesmiddelen dan gelijk komen afhalen.

Indien uw middel niet bij ons op voorraad is, bestellen wij het gelijk voor u zodat het meestal de dag nadien na 11u voor u klaar ligt of bij u kan worden bezorgd. Een recept dat speciaal voor u wordt gemaakt in onze centrale bereidingsapotheek ligt een dag later na 16:00 uur voor u klaar of kan bij u worden bezorgd.

Heeft u bij het afhalen van uw medicijnen behoefte aan meer privacy, dan kunt u dat aan de balie aangeven aan de assistente. U kunt dan gebruik maken van de spreekkamer.

Medewerkers

De St. Lucas apotheek heeft een ervaren en enthousiast team. Naast de apotheker, 3 bezorgers en een interieurverzorgster werken er 8 apothekersassistenten. Ook hebben wij regelmatig stagiaires van onze eigen opleiding.

 

Buiten openingstijden →

Nieuws

 • Opleiding tot apothekersassistent(e)

  Momenteel zijn er geen opleidingsplaatsen meer beschikbaar. Mochten er wee…

 • VACATURE FARMACEUTISCH MEDEWERKER

  Vacature: Farmaceutisch medewerker Behulpzaam, sociaal en secuur: belangri…

 • Vacature: Apotheker

  De Verenigde Apotheken Limburg is actief in Noord, Midden en Zuid Limburg,…

 • Vacature: Apothekersassistent(e)

  Behulpzaam, klantvriendelijk, sociaal en representatief: belangrijke eigen…