Cannabisolie - Informatie voor patiƫnten

Wilt u voor de eerste keer cannabisolie gebruiken, volg dan onderstaande stappen. Voor herhaalrecepten zie onderaan deze pagina.

Recept Cannabisolie

Overleg met uw huisarts of specialist u in aanmerking komt voor een behandeling met medicinale cannabisolie. Indien uw arts positief oordeelt, dient deze een recept uit te schrijven voor medicinale cannabisolie (zie ook Informatie voor artsen en apothekers). Daarnaast vragen wij u om het aanvraagformulier cannabisolie (klik hier) in te vullen. Uw arts kan u hierbij eventueel helpen.

Recept en aanvraagformulier aanbieden

Op onze website kunt u via de knop Medicijnen aanvragen uw recept bij een van onze VAL-apotheken aanbieden. U klikt vervolgens op een nieuw recept aanbieden. U selecteert uw apotheek van voorkeur en u vult uw gegevens in. Vervolgens kunt u een afbeelding van het recept en aanvraagformulier als bestand uploaden.

Uw voorkeursapotheek zal het recept en aanvraagformulier vervolgens overdragen aan de Centrale VAL Apotheek te Maastricht. Deze apotheek bereidt de cannabisolie en zal ook uw recept verwerken.

Afhalen en betalen

U ontvangt een e-mail of SMS wanneer u uw recept kunt komen afhalen in uw voorkeursapotheek. Voor het afhalen is het belangrijk dat u het originele recept meeneemt naar de apotheek! Alleen bij aflevering van het originele recept kunt u het product meenemen.

Cannabisolie wordt doorgaans niet vergoed door uw zorgverzekeraar. Op het einde van de maand ontvangt u een factuur van apotheek Centrale VAL.

Herhaalrecepten

Bij herhaalrecepten hoeft het aanvraagformulier niet opnieuw ingevuld te worden. U kunt uw herhaalrecept digitaal aanbieden via de knop Medicijnen aanvragen. U klikt vervolgens op een nieuw recept aanbieden (en niet op herhaalmedicatie aanvragen).